ပလိန္းကိတ္ စမ္းလုပ္စားျဖစ္တယ္။ ပထမတခါလုပ္တာ မီးမ်ားလို႔ တူးသြားတယ္။ ခုတခါေတာ့ အဆင္ေျပတယ္ အရသာလဲ ႀကိဳက္တာနဲ႔ လုပ္နည္းေလး ေ၀မွ်ပါတယ္။ လိုအပ္တာေတြရွိရင္လဲ ေျပာျပၾကပါအံုးေနာ္ :) ယူက်ဴ႕က ၾကည့္ၿပီးလုပ္ထားပါတယ္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ဥ - ၃လံုး (အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း)
ႏြားႏို႔ - ၃ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
Vanilla Extract - ၁ဇြန္းခြဲ (လကၻရည္ဇြန္း)
Sifted cake Flour (or) All purpose Flour - 150g
White Sugar - 150g
Baking Powder - ၁ဇြန္း (လကၻရည္ဇြန္း)
ဆား - လကၻရည္ဇြန္း၄ပံု ၁ပံု
ဆားမပါတဲ့ ေထာပတ္ - 185g (အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း)
Baking Paper - အနည္းငယ္
-အရင္ဆံုး မုန္႔ဖုတ္မယ့္ခြက္ အတြင္းဘက္ ေအာက္ေျခကို ေထာပတ္အနည္းငယ္သုတ္ၿပီး Baking Paper ကပ္ထားပါတယ္။
-ၾကက္ဥ၊ ႏြားႏို႔၊ vanilla တို႔ကို ခြက္တခုထဲတြင္ထည့္ၿပီး ေရာေမႊထားပါတယ္။
-Flour, white sugar, baking powder, ဆားတို႔ကို တျခားခြက္ႀကီးႀကီးတခုထဲမွာ သမေအာင္ေမႊၿပီး အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း အိအိေလးရွိေနမယ့္ ေထာပတ္ကို ထည္႔ၿပီး နယ္ပါတယ္ (စက္ရွိတဲ့သူမ်ား စက္ႏွင့္ေမႊက လက္ေညာင္းသက္သာပါမည္):)
-နယ္တာ သမသြားရင္ေတာ့ ၾကက္ဥအေရာအရည္ကို တ၀က္ထည့္ၿပီး ဇြန္းနဲ႔ဆက္ေမႊပါတယ္။ ၾကက္ဥအရည္ကုန္တဲ့အထိ နဲနဲစီ ထည့္ၿပီးဆက္ေမႊပါတယ္။ ဂ်ံဳသားေခ်ာသြားရင္ေတာ့ မုန္႔ဖုတ္မယ့္ခြက္ထဲ ထည့္ၿပီး မ်က္ႏွာျပင္ကိုညွိပါတယ္။
-Oven ထဲမွာ အေပၚမီးေအာက္မီးနဲ႔ ၁၈၀ ဒီဂရီ စင္တီဂရိတ္ ( C ) နဲ႔ မိနစ္ ၅၀ ၾကာဖုတ္ၿပီးရင္ေတာ့ ပလိန္းကိတ္ေလးရပါၿပီ။
 |
ေအာင္ျမင္သြားတဲ့ ကိတ္
|
 |
သံုးခဲ့တဲ့ ပစၥည္းေတြ |
 |
Baking paper ကပ္ထားတာ |
 |
ၾကက္ဥ၊ ႏို႔၊ vanilla ေရာေမႊထားတာ |
 |
Flour, white sugar, baking powder, ဆားႏွင့္ ေထာပတ္ ေရာေမႊ |
 |
အားလံုးေမႊအျပီး |
 |
oven ထဲကို ထည့္ရန္ |
 |
တူးသြားတဲ့ကိတ္ကို ေနာက္ေန႔ကူးမွရတယ္ |
 |
ဒါကေတာ့ ဒီတပတ္မွာ ထပ္လုပ္တာ |
No comments:
Post a Comment