Monday, September 26, 2011

ခ်ဥ္စပ္ေခါက္ဆြဲ

ေခါက္ဆြဲျပဳတ္

ညက ေခါက္ဆြဲျပဳတ္စား ျဖစ္တာနဲ့ အရင္က အေၾကာင္းေတြပါ သတိရသြားတယ္။ ခ်ဥ္စပ္ေခါက္ဆြဲ ဆိုလို့ အထူးအဆန္းႀကီးမွတ္ေနအံုးမယ္ ယမ္ယမ္ခ်ဥ္စပ္ကို ျပဳတ္စားတာ :)။ သမီးတို့အေဖ ရံုးကျပန္လာၿပီး ေခါက္ဆြဲျပဳတ္စားမယ္ဆိုတာနဲ့ ငါလဲစားမယ္လို့ေျပာလိုက္တယ္။ အရင္က ဆို ကိုယ့္ဘာသာ လုပ္စားေပါ့လို့ ေျပာခ်င္ေျပာမွာ။ ခုေတာ့ ငါ့သမီးေလကို ႏို့တိုက္ေနရတယ္ ဆိုတဲ့စိတ္နဲ့ ဘာမွမေျပာပဲ လုပ္ေပးတယ္ :)။ ဒီလိုပဲ ညာစားေနတာ။ ေခါက္ဆြဲေလာက္ေတာ့ လူတိုင္းျပဳတ္တတ္မွာဆိုေတာ့ ျပဳတ္နည္းေတာ့ မေရးေတာ့ပါဘူး။ အခုျပဳတ္စားတာက ယမ္ယမ္ခ်ဥ္စပ္ကို မုန္လာဥနီ broccoli(ပန္းပြင့္အစိမ္း) ပုစြန္ ၾကက္ဥ နဲ့ျပဳတ္စားပါတယ္။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလး စားလို့ေကာင္းတယ္။ ေမႀကီးမရွိလို့ ရွိရင္ အဆူခံရမွာ။ ကေလးငယ္ေလးနဲ့ကို အစပ္ေတြစားလို့:)။ အရင္ကဆို ရန္ကုန္အိမ္မွာ တနဂၤေႏြပိတ္ရက္ေတြဆို ခ်က္ရျပဳတ္ရမွာပ်င္းလို့ ေခါက္ဆြဲပဲ ျပဳတ္စားတာ။ တနဂၤေႏြေန့တိုင္း ေမာင္ေလးလဲ အိမ္လာတတ္သလို အခင္ဆံုးသူငယ္ခ်င္းလဲ အျမဲလာတယ္။ အဲ့ဒါ ေလးေယာက္သား (အဲ့တုန္းက ကေလးမရွိေသးေတာ့ ျဖစ္သလိုပဲေပါ့) မုန့္ညွင္းဖူး ၾကက္ဥ ၾကက္သား(သို့)ပုစြန္ နဲ့ေခါက္ဆြဲကို ျပဳတ္ၿပီး စားပြဲေပၚ အိုးလိုက္တင္ျပီး ထည့္စားတာ ေပ်ာ္စရာႀကီး။ မွတ္မိေသးတယ္ သမီးႀကီးကိုယ္၀န္နဲ့တုန္းကလဲ ေမာင္ေလးက ခ်ဥ္စပ္ေခါက္ဆြဲကို ေႀကာ္ခ်က္လိုမ်ိဳး ေျမပဲ ၾကက္ဥ ၾကက္သား အသီးအရြက္ေတြနဲ့ ခ်က္ေကၽြးတာ အရမး္ေကာင္းတာပဲ။ အဲ့တုန္းကလဲ ဗိုက္ကေလး ဗန္းျပၿပီးေတာ့ လူတိုင္းကို လိုက္ညာခိုင္းေနတာ ဟီး။ ခုေတာ့ ဘယ္လိုအေၾကာင္းျပျပီး ညာခို္င္းရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားလိုက္အံုးမယ္...

No comments: