Tuesday, February 28, 2012

သြန္းဆင္႔မိုးရည္ ၈လျပည့္ေမြးေန႔ အမွတ္တရ


ဘာလိုလုိနဲ႔ သြန္းဆင့္ေလး ၈လေတာင္ ရွိသြားၿပီ။  ၈လသာျပည့္သြားတယ္ သူ႔ဘာသူ ထၿပီးမထိုင္ တတ္ေသးဘူး။  ျပေနက် ဆရာ၀န္ကို ေမးတာေတာ့ ၈လကေန ၉လအတြင္း ထိုင္မယ္ေျပာတာပဲ။ မမတုန္းက ၆လကေန ၇လအတြင္းကို ထိုင္တတ္ေနၿပီ။ သြားကေတာ့ ေနာက္ထပ္၁ေခ်ာင္း ထပ္ထြက္လာေတာ့ အားလံုးေပါင္း ၂ေခ်ာင္းေပါက္ေနၿပီ။ ကိုက္သလားလဲ မေျပာနဲ႔။ ဘိုင့္ဘိုင္လဲ လုပ္တတ္ၿပီ။ လုပ္ခိုင္းတိုင္းေတာ့ မလုပ္ဘူး သူစိတ္ၾကည္ေနမွ လုပ္တယ္။  အဲသူအျပင္ထြက္ဖို႔ တံခါးနားေရာက္မွ လုပ္ခိုင္းလို႔ကေတာ့ မလုပ္ေရးခ်မလုပ္ပဲ အျပင္ကိုပဲ ၾကည့္ၿပီး သြားဖို႔ျပင္ေနတာ။  ေရႊလက္ခုပ္လဲ တီးတတ္ၿပီ။ မတီးခိုင္းလဲ သူ႔ဘာသာ သေဘာက်ရင္ တီးေနတာပဲ။ 

Baby walker ထဲ ထည့္ထားရင္ တအိမ္လံုး ေလွ်ာက္သြားၿပီး အမွိဳက္ပံုးေတြ ပလပ္ေပါက္ေတြ ဆြဲေတာ့တာပဲ။ လာမယ့္စေနေန႔က်ရင္ သမီးတို႔ ဖီးဖီး (အဘြား) ရန္ကုန္ျပန္ေတာ့မယ္။ အဲ့က်ရင္ သားအမိေတြ ဘယ္လိုျဖစ္က်န္ခဲ့မလဲ မသိဘူး။ တလေက်ာ္ေလာက္ေတာ့ ဒီလိုပဲ ေနရမွာေပါ့ေလ (ထမင္းေတာ့ မငတ္ေလာက္ပါဘူး)။ ေနာက္တလေက်ာ္ဆို ကိုယ္တို႔လဲ ရန္ကုန္ျပန္ေတာ့မယ္....
ဒီလလဲ မိမိသြန္းတို႔ ထံုးစံအတိုင္း ႏွာေစးေခ်ာင္းဆိုး ျဖစ္လို႔ (ဒီမွာ ရာသီဥတု အရမ္းဆိုးတယ္) ကိုယ္အေလးခ်ိန္ သိပ္မတိုးဘူး 175g ပဲတိုးတယ္။ ဆရာ၀န္ကေတာ့ အရပ္ရွည္လာတယ္တဲ့ ကိုယ္အေလးခ်ိန္မတိုးလဲ ကိစၥမရွိဘူးတဲ့ သူက ၁၁လသား အရြယ္ေလာက္ရွိေနၿပီတဲ့။
၈လျပည့္ အမွတ္တရပံု

မမႏွင့္အတူ
အန္တီငယ္ ႏွင့္ ညီအမႏွစ္ေယာက္

Monday, February 6, 2012

ပလိန္းကိတ္

ပလိန္းကိတ္ စမ္းလုပ္စားျဖစ္တယ္။ ပထမတခါလုပ္တာ မီးမ်ားလို႔ တူးသြားတယ္။ ခုတခါေတာ့ အဆင္ေျပတယ္ အရသာလဲ ႀကိဳက္တာနဲ႔ လုပ္နည္းေလး ေ၀မွ်ပါတယ္။ လိုအပ္တာေတြရွိရင္လဲ ေျပာျပၾကပါအံုးေနာ္ :) ယူက်ဴ႕က ၾကည့္ၿပီးလုပ္ထားပါတယ္။

လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား

ၾကက္ဥ  - ၃လံုး (အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း)
ႏြားႏို႔     - ၃ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
Vanilla Extract   - ၁ဇြန္းခြဲ (လကၻရည္ဇြန္း)
Sifted cake Flour (or) All purpose Flour    - 150g
White Sugar     - 150g
Baking Powder  - ၁ဇြန္း (လကၻရည္ဇြန္း)
ဆား       - လကၻရည္ဇြန္း၄ပံု ၁ပံု
ဆားမပါတဲ့ ေထာပတ္  - 185g (အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း)
Baking Paper  - အနည္းငယ္

-အရင္ဆံုး မုန္႔ဖုတ္မယ့္ခြက္ အတြင္းဘက္ ေအာက္ေျခကို ေထာပတ္အနည္းငယ္သုတ္ၿပီး Baking Paper ကပ္ထားပါတယ္။
-ၾကက္ဥ၊ ႏြားႏို႔၊ vanilla တို႔ကို ခြက္တခုထဲတြင္ထည့္ၿပီး ေရာေမႊထားပါတယ္။
-Flour, white sugar, baking powder, ဆားတို႔ကို တျခားခြက္ႀကီးႀကီးတခုထဲမွာ သမေအာင္ေမႊၿပီး အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း အိအိေလးရွိေနမယ့္ ေထာပတ္ကို ထည္႔ၿပီး နယ္ပါတယ္ (စက္ရွိတဲ့သူမ်ား စက္ႏွင့္ေမႊက လက္ေညာင္းသက္သာပါမည္):)
-နယ္တာ သမသြားရင္ေတာ့ ၾကက္ဥအေရာအရည္ကို တ၀က္ထည့္ၿပီး ဇြန္းနဲ႔ဆက္ေမႊပါတယ္။ ၾကက္ဥအရည္ကုန္တဲ့အထိ နဲနဲစီ ထည့္ၿပီးဆက္ေမႊပါတယ္။ ဂ်ံဳသားေခ်ာသြားရင္ေတာ့ မုန္႔ဖုတ္မယ့္ခြက္ထဲ ထည့္ၿပီး မ်က္ႏွာျပင္ကိုညွိပါတယ္။
-Oven ထဲမွာ အေပၚမီးေအာက္မီးနဲ႔ ၁၈၀ ဒီဂရီ စင္တီဂရိတ္ ( C ) နဲ႔ မိနစ္ ၅၀ ၾကာဖုတ္ၿပီးရင္ေတာ့ ပလိန္းကိတ္ေလးရပါၿပီ။

ေအာင္ျမင္သြားတဲ့ ကိတ္
သံုးခဲ့တဲ့ ပစၥည္းေတြ

Baking paper ကပ္ထားတာ

ၾကက္ဥ၊ ႏို႔၊ vanilla ေရာေမႊထားတာ

Flour, white sugar, baking powder, ဆားႏွင့္ ေထာပတ္ ေရာေမႊ

အားလံုးေမႊအျပီး

oven ထဲကို ထည့္ရန္

တူးသြားတဲ့ကိတ္ကို ေနာက္ေန႔ကူးမွရတယ္

ဒါကေတာ့ ဒီတပတ္မွာ ထပ္လုပ္တာ